Vacatureteksten

Vacatureteksten. Misschien wel het meest onderschatte gedeelte van je presentatie naar jouw toekomstige werknemer toe. Het lijkt voor ondernemers een excuus om zoveel mogelijk dooddoeners in één tekst te plakken. Onze nekharen gaan inmiddels overeind staan bij het woordje 'marktconform'. Of wat denk je van 'Goede arbeidsvoorwaarden'. Wij kunnen het nog steeds niet laten om keihard 'WAT DAN!?' te schreeuwen naar onze beeldschermen. Onze ergernissen daargelaten. We vinden dat het beter kan. En beter moet.

We zien veel productteksten. Of teksten die de diensten van een bedrijf aanprijzen. Deze teksten zijn vaak zorgvuldig gecomponeerd. Afgestemd op de doelgroep, gespecificeerd op de wensen. Vaak nog een beetje humor in de mix. En zo vaak zien we dan droge, nietszeggende vacatureteksten.

Waarom zijn vacatureteksten belangrijk

Stel je even voor. Je koopt een stofzuiger. Over die stofzuiger kun je alles vinden. Het materiaal, de gemiddelde score, het aantal decibel, noem maar op. Zo’n product gebruik je, als je een echte fanatiekeling ben, een aantal uur per week. Het voelt heel logisch dat we alles kunnen lezen over zo’n product. Is het dan niet gek als we dit bij een vacature volstrekt anders doen?

We vergelijken vaker met producten. Een product moet je verkopen. Bij een vacature moet je dit nog extra doen. Een product is immers geen beslissing voor je leven. Een nieuwe baan wel. Jouw vacaturetekst moet dan ook informeren, enthousiasmeren en uiteindelijk overhalen. Een ‘marktconform’ salaris is niet duidelijk genoeg. Als CoolBlue over een stogzuiger zou dat hij ‘redelijk stil’ is, dan komen ze hier niet mee weg. De dooddoeners ‘Goede arbeidsvoorwaarden’ of ‘doorgroeimogelijkheden’ zeggen precies helemaal hartstikke niets.

Ga op de stoel van de kandidaat zitten
Wat zou jij willen weten voordat je gaat solliciteren? Precies, de belangrijkste zaken! Begin met de zaken waar je het meest mee hebt te maken. Waar staat dit bedrijf voor en wat zijn de waarden van dit bedrijf? In welk team kom je terecht? Wie worden je collega’s? Hoe ziet het doorgroeitraject eruit? Welke sollicitatieprocedure ga ik bewandelen? Wat ga ik verdienen?

– In onze werken bij – websites proberen we zoveel mogelijk de toekomstige teamleden aan het woord te laten. We vragen ze dan over hun ervaringen, zowel over het werk als over mogelijke doorgroeitrajecten. Op deze manier krijgt de kandidaat een realistisch beeld van het bedrijf, van de mensen en van de mogelijkheden. –

Vacaturetekst: redigeren of schrijven

Eigenlijk bieden we twee opties aan. De eerste is de simpelste. We gaan jouw tekst redigeren. Net even finetunen. Met ons rode potlood gaan we aan de slag en we wijzen je op de verbeterpunten en geven alternatieven. Op deze manier leer jij, via onze kennis, hoe jij de scherpste vacatureteksten kunt schrijven.

Bij de tweede optie heb je helemaal geen werk. Wij schrijven jouw tekst. We vragen kort wat informatie op en op basis van deze informatie ontwikkelen we een geschikte vacaturetekst. Als we via een eerder Employer Branding concept tot een bepaalde stijlvorm zijn gekomen, ontwikkelen we de tekst in deze stijlvorm.

 

Vacaturetekst training

In samenwerking met The Workbrand bieden we trainingsmogelijkheden aan. We schrijven natuurlijk maar wat graag jouw vacatureteksten, maar we kunnen de training zeker aanbevelen. Wanneer jij weet wat een goede vacaturetekst nodig hebt, leer je heel veel over jouw doelgroep. En daarbij, je hebt ons niet meer nodig (althans, voor de vacatureteksten natuurlijk). Meer weten? Neem vooral contact met ons op!

SEO Proof vacatureteksten

Vacatureteksten schrijf je voor jouw doelgroep. Dat is de basis. Maar het is wel zo fijn als die teksten ook worden gelezen. Om ze te laten lezen, moet je gevonden worden. Wij denken mee en laten zien hoe we jouw teksten vindbaar maken via Google. Een eerste stap is bijvoorbeeld via onze werken bij site. Onze werken bij – sites hebben een directe koppeling met Google. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jouw vacatures zichtbaar worden in Google for jobs. Maar jouw vacatures en jouw vacatureteksten moeten ook zichtbaar zijn in het doolhof wat we Google noemen.

WORKLOAD WERKT.
OOK VOOR JOU.

Zoek jij personeel? Kies dan eens voor een verfrissende aanpak met Workload. Wij werken online, doelgericht, transparant en volledig meetbaar.