Vacatures invullen via Snapchat

Jobmarketing snapchat

Je hebt schitterende vacatures openstaan en weet ze niet ingevuld in te krijgen. Je komt dan natuurlijk terecht bij Workload. Wij zetten graag een combinatie van jobmarketing en employer branding in om jouw doelgroep te bereiken. Maar voordat we de jobmarketing en employer branding campagnes starten, doen we onderzoek. Onderzoek naar jouw doelgroep. Want welke kanalen worden gebruikt? Zijn ze actief via Instagram en hoe gedragen ze zich daar? Of zijn ze voornamelijk actief op LinkedIn en zijn ze aangesloten bij bepaalde groepen? Of zoeken we jongere medewerkers? Misschien kunnen we jouw vacatures dan invullen via Snapchat of TikTok. Het proberen waard, toch?

Vacatures invullen via Snapchat

Kunnen we vacatures invullen via Snapchat. Dat is de vraag. Want dat jouw doelgroep Snapchat gebruikt, weten we zeker. We gebruiken het artikel van Marketingfacts voor wat achtergrondinformatie en cijfertjes. Daarbij vullen we het geheel aan met wat voorbeelden van onze eigen jobmarketing campagnes. Een bijzonder succesvolle campagne voor Rotoflowers biedt hiervoor inspiratie.

Laten we beginnen met wat cijfertjes. 60% van de gebruikers vallen in de leeftijdsgroep 16-24. Hiermee zou je direct kunnen stellen dat Snapchat een ideaal kanaal is wanneer je opzoek bent naar bijvoorbeeld studenten of starters op de arbeidsmarkt. Dit zou wellicht de meest logische keuze zijn. Een andere creatieve gedachte die je los zou kunnen laten is de volgende: 40% van de gebruikers valt niet in de leeftijdsgroep 16-24. Dit klinkt misschien als weinig, maar dit zijn natuurlijk nog miljoenen gebruikers. En omdat veel bedrijven dit medium links laten liggen, en elk sociaal medium een bepaald veilingsysteem heeft, is het kostentechnisch misschien een interessante optie voor jou om je vacatures te vermarkten via Snapchat.

Snapchat blijkt best intensief te worden gebruikt. De gemiddelde Snapchat gebruikers spendeert per dag 31 minuten op het medium. Het RTL kopte op 22 juli 2022 ‘Snapchat in zwaar weer: Bedrijven adverteren veel minder’. Dit klinkt, in ons verhaal over jobmarketing via Snapchat, als slecht nieuws. Je zou het andersom kunnen beredeneren. Blijkbaar is er minder concurrentie. Overigens zijn de cijfers in lijn met andere sociale media. Ook Meta en Twitter noteren minder positieve cijfers.

Voor Rotoflowers hebben we verschillende jobmarketing campagnes gedraaid. Via Google Ads, via Facebook en Instagram, via LinkedIn en uiteindelijk via Snapchat. We zochten orderpickers. Wij hebben via Typeform een externe landingspagina ontwikkeld. Omdat de snapchat campagne onderdeel was van de grotere campagne, is besloten een budget te gebruiken van 120 euro. Dit heeft geresulteerd in maar liefst 51,258 impressies. Deze impressies leidden weer tot 531 swipe ups. De 120 euro heeft geleid tot precies 12 aanmeldingen. 10 Euro per aanmelding zou je kunnen zeggen. Dit is vergeleken met de Facebook jobmarketing advertenties nog iets minder, daar was de kosten per aanmelding 4,48. Hierbij moet wel vermeld worden dat deze advertenties een stuk langer liepen, waardoor we meer konden testen en tweaken. Een zeer opvallende statistiek via Typeform is dat we een completion rate hadden van 17,9% Via Facebook lag dit percentage rond de 8. Dit betekent dus dat we via Snapchat heel goed hebben kunnen filteren wie we op de landingspagina wilden hebben.

Snapchat: jobmarketing & employer branding

Je wil natuurlijk een antwoord op de vraag ‘Moet ik mijn vacatures invullen via Snapchat?’ of ‘Moet ik mijn Employer Branding campagnes voeren via Snapchat?’. Een duidelijk ‘ja’ of ‘nee’ is vanzelfsprekend niet mogelijk. We kunnen nu nog moeilijk bepalen waar jouw doelgroep is. Maar de kans is groot dat ze ook Snapchat gebruiken. Maar hier heb je nog niet zoveel aan. Allereerst kunnen we gaan onderzoeken of jouw doelgroep Snapchat gebruikt. Logisch denken is hierin de eerste stap. Heb jij een directeursfunctie die je graag wil invullen, of zoek je geschikte managers? Dan is Snapchat waarschijnlijk niet het kanaal wat je wil gebruiken. Maar zoek jij schoolverlaters, of studenten, Young Professionals, jongeren die opzoek zijn naar een bijbaantje? Dan kan Snapchat voor jouw bedrijf een perfect kanaal zijn.

WORKLOAD WERKT.
OOK VOOR JOU.

Zoek jij personeel? Kies dan eens voor een verfrissende aanpak met Workload. Wij werken online, doelgericht, transparant en volledig meetbaar.