Jouw vacatures gevuld via marketing

Heb jij al een tijdje vacatures openstaan en krijg je ze maar niet ingevuld? Of heb jij één positie openstaan die ervoor zorgt dat je niet kan groeien? Je kunt heel veel proberen, maar wij denken dat vacaturemarketing de meest efficiënte optie is.

Vacaturemarketing - vul jouw vacatures in

Heb jij vacatures? Krijg je ze maar niet ingevuld? Wees eens eerlijk: wat heb je allemaal al geprobeerd? Plaats jij je vacatures nog in de krant? En krijg je daar dan reacties op? Of plaats je de vacatures op social media? Dat horen we vaak. Een vacature plaatsen via Facebook of LinkedIn en dan hopen dat er publiek op af komt. Veel bedrijven zorgen dat ze leads of nieuwe klanten krijgen via marketing. Allemaal tiptop in orde. Maar op het moment dat het om vacatures gaat, hebben ze dit helemaal niet op orde.

Recruitment marketing

Heb je ooit gedacht aan vacaturemarketing?

Vacaturemarketing zorgt ervoor dat kandidaten naar jou toe komen. Onze werkwijze geeft een marketing antwoord op een recruitment vraagstuk. Wat betekent dat? Wij zoeken waar jouw doelgroep is. Waar jouw mogelijke kandidaten zijn. Welke zoektermen gebruiken ze in Google? Welke jobboards gebruiken ze? Zijn ze actief op specifieke branche jobboards of gebruiken ze Indeed of Monsterboard? En op welke sociale media zitten ze? En welk gedrag vertonen ze daar? Misschien scrollen ze hele avonden door kattenfilmpjes via Instagram. Of plaatsen ze obscure dansfilmpjes via TikTok. Of vinden ze het nodig om zichzelf, via een filter, te vermaken tot een kat via Snapchat. Wij zoeken jouw doelgroep. Per vacature bekijken we waar jouw doelgroep is.

Vacaturemarketing advertenties

En dan de advertenties. Hier komt het marketing stukje om de hoek. Wij beloven geen wonderen. We experimenteren. We testen. Zo leren we. We weten niet welke boodschap aanslaat. Dit moet getest worden. Daarom beginnen we met 5 advertentiematerialen. Wij maken 5 varianten op. Hierna sturen we ze op naar jullie. Zo kan je precies zien wat er live gaat. En pas na jullie akkoord gaat ‘ie live. Zo weet je precies wat er gebeurt. Wel zo transparant.

Employer Branding Saton

Optimaliseren, optimaliseren, optimaliseren

Zoals gezegd weten we niets zeker. Wat vinden jouw kandidaten het belangrijkste en waar klikken ze op? Gaan ze aan van ontwikkelingsmogelijkheden? Of vinden ze het team waarin ze komen te werken het allerbelangrijkste? Of is het salaris het allerbelangrijkst. Wanneer we de campagne hebben gepubliceerd, begint het optimaliseren. Door voortdurend te analyseren en de interactie met de doelgroep te beoordelen, sturen we bij. Wat werkt. Wat werkt niet. Wat kan beter.

De vacaturemarketing campagnes hebben een enorme lage opstartkosten en zijn ieder moment te stoppen. Dit kunnen we zo aanbieden, omdat we overtuigd zijn van de werkwijze. Veel bedrijven proberen het daarom gewoon eens. En blijven dan. Omdat het werkt.

Jobmarketing campagne salem

Geen wonderen.

Wij beloven geen wonderen. Sommige markten zijn lastig. Zo hebben we campagnes gedaan in de zorg, in de bouw of in het onderwijs. Ook daar hebben we van te voren gezegd: we kunnen van te voren niets beloven. Maar het bleek wel beter te werken dan ze zelf hadden gehoopt. Lees hiervoor vooral onze cases. Hier hebben we, in veel branches, uitgelegd wat we allemaal hebben gedaan.

Hey, ik ben Bart!

Neem contact op en ik geef je helemaal vrijblijvend: 1. een analyse van jouw doelgroepen, 2. een voorspelling van het aantal sollicitanten, 3. de geschikte social kanalen voor jou
Ja, doe maar!

Vacature via recruiter?

Heb jij ervaring met lastig in te vullen vacatures? Dan heb jij waarschijnlijk ooit gewerkt met recruiters. Zeg dan eens eerlijk: hoe was die ervaring. We horen vaak slechte verhalen. Om te starten zijn recruiters @#$%^ duur. Daarbij werken ze aan hun eigen netwerk. Wij communiceren vanuit jouw naam waardoor je werkt aan je eigen naam. Aan je eigen merk. Daarbij is het verloop via recruiters erg hoog. In sommige gevallen werken wij samen met recruiters. In het geval bij een groot vacaturepakket schakelen wij ze soms in bij zeer specialistische vacatures.

100% Transparant

Eigenlijk is het heel simpel. Jij hebt een bedrijf en vacatures. Wij maken een plan om die vacatures in te vullen en jouw werkgeversmerk te versterken. Dit plan presenteren we als menukaart. Vanuit hier kun je, op basis van ons advies, kiezen wat je wil. Per vacature/campagne spreken we een aantal uur af. Hiervoor doen we de installatie, creëren we de advertenties, rapporteren we en optimaliseren we de hele boel. En misschien nog het mooiste: ieder moment opzegbaar. Niet dat je dat gaat doen, want dat heeft nog nooit iemand gedaan. Maar het kan wel.

Het totaalplaatje

Met onze jobmarketing, employer branding en werken bij-site haal je een winnende combinatie in huis! Hiermee gaan we ze zéker bereiken, de goede kandidaten die daar buiten rondlopen.
Is zo’n totaalplaatje voor jullie nu nog even een stapje te ver? We hebben de diensten losgekoppeld en kunnen ze ook afzonderlijk aanbieden.

Workload kan je trouwens nog veel meer uit handen nemen zoals vacatureteksten, werknemer-interviews, (team)fotografie, (bedrijfs)video, conceptcreatie en -ontwikkeling.

Waar Workload je mee kan helpen

Vacaturemarketing? Ons bellen!

 • 1.

  Contact opnemen

  Vul gewoon even, volledig vrijblijvend, je gegevens in. Wij nemen dan contact met je op. Het zal je verbazen hoe vriendelijk we zijn.

 • 2.

  Jouw vacatures

  We bespreken je vacatures. En je bedrijf. En wat je tot nu toe hebt geprobeerd. Hierna gaan wij aan de slag. We maken een plan. Volledig vrijblijvend. Hier hoef je niets mee te doen. Zou wel zonde zijn.

 • 3.

  GO!

  Jij gaat akkoord. Althans, daar gaan we vanuit. Na jouw 'GO' gaan we live. Je hebt het plan goedgekeurd, de materialen zijn geaccordeerd en nu kunnen de kandidaten binnenstromen!

Workload contact!

  Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  WORKLOAD WERKT.
  OOK VOOR JOU.

  Zoek jij personeel? Kies dan eens voor een verfrissende aanpak met Workload. Wij werken online, doelgericht, transparant en volledig meetbaar.