Vacatures invullen via Facebook

Jobmarketing Facebook

Je vacatures invullen via Facebook. Laten we beginnen met de vragen of opmerkingen die we het meest naar ons hoofd kregen:
‘Ja, maar ik gebruik zelf nooit Facebook.’
‘Niemand gebruikt nog Facebook. Hooguit m´n oma om te delen wat ze heeft gekookt.´
´Facebook is een open riool waar niets van positiviteit is.´

Oké, we moeten toegeven: hier zit natuurlijk een kern van waarheid in. En dit kunnen we ook onderbouwen met statistieken. Uit onderzoek van Pew Research Center blijkt dat de 13-17 jarigen massaal Facebook hebben verlaten. Waar in 2015 nog 72% van de tieners Facebook gebruikten, is dat nu (anno 2022) nog maar 34%. Een flinke daling dus. Een wellicht veelzeggend statistiek uit Amerika is dat rijke huishoudens Facebook stukken minder gebruiken dan arme huishoudens. Waar van de rijke huishoudens in Amerika (>75.000 dollar per jaar) nog 27% Facebook op dagelijkse basis gebruiken, is dat bij armere huishoudens (<30.000 per jaar)nog 44%. Maar liefst 17 procentpunten. Maar zegt dat iets over jouw vacatures?Laten we beginnen met misschien de belangrijkste zin. 50% Van de vacatures vullen wij in via.. Facebook. Weliswaar met Instagram, maar toch. Facebook is nog steeds een belangrijke speler in de marketingmix. In alle eerlijkheid moeten we wel bekennen dat dit vaak vacatures zijn waar geen HBO- of WO-diploma's voor worden gevraagd.

Facebook en LinkedIn - Jobmarketing ROI

LinkedIn staat in veel campagnes centraal wanneer het over jobmarketing gaat. Dit heeft een aantal oorzaken. Vanzelfsprekend de populariteit van het medium is erg belangrijk. Maar voor ons is het van levensbelang dat de targeting heel geschikt is. Zo kunnen we targeten op functietitel, op opleidingsniveau, op welke schoolinstelling iemand heeft gezeten en bijvoorbeeld in welke (interesse)groepen de kandidaat waarschijnlijk zit. Facebook heeft hier veel minder opties in. Hoe combineren we deze kanalen? LinkedIn is over het algemeen stukken duurder dan Facebook. Een klik of een weergave kost soms tot 6 maal meer.

In veel campagnes gebruiken we de targeting van LinkedIn als basis voor de campagne. We targeten dan op functieprofiel en het aantal jaren ervaring, bijvoorbeeld. Deze doelgroep vangen we op de website op via de LinkedIn Insight tag. Op de website staat ook een Facebook Pixel. We kunnen nu de eerder bereikte groep via Facebook remarkten. Ofwel nog een keer benaderen. Op deze manier gebruiken we wel de goede targeting van LinkedIn, maar benutten we de lage klik- en weergaveprijzen van Facebook.

Resultaten Jobmarketing Facebook

We kunnen je hier overladen met successen die we hebben gedraaid via Facebook. Via onze vrienden van In To Business hebben we een interview mogen afleveren over deze succesen. Dit interview kun je hier vinden. De chauffeursfunctie die hier wordt besproken heeft inmiddels meer dan 450 aanmeldingen ontvangen. Vierhonderdvijftig. Maar ook Huurmaat.nl, Dunavie, Schoolwerk, Oskam en nog vele anderen zijn Facebook dankbaar voor het grote aantal sollicitanten.

Het aantal kandidaten is bij deze bedrijven nooit het probleem geweest. Bij de een duurde het wat langer dan bij de andere. Zo was er bij Riool.nl een trage start. Na veel experimenteren en testen hebben we na ongeveer een anderhalve maand de eerste succesvolle periode kunnen afsluiten. Per dag kwamen er 3 tot 4 sollicitanten. Hierna was de kwestie om de kwaliteit en de match van de kandidaten te verbeteren. Dus eerst was de route van 0 naar 4 kandidaten. Vervolgens was de uitdaging om van 4 naar 1 goede kandidaat te gaan. En ook hier hebben we weer veel test en experimenten voor opgezet, maar we kunnen wel zeggen dat we hiervoor geslaagd zijn.

Vacatures invullen via Facebook? Natuurlijk kan dat.

Oké, de zin ‘natuurlijk kan dat’, is misschien wat voorbarig. Maar Facebook op voorhand uitsluiten uit je mediamix, zouden wij afraden. Wat wij wel aanraden, is gewoon even contact met ons opnemen. We kunnen je talloze succesvolle Facebook campagnes laten zien die honderden bedrijven hebben geholpen om vacatures in te vullen.

WORKLOAD WERKT.
OOK VOOR JOU.

Zoek jij personeel? Kies dan eens voor een verfrissende aanpak met Workload. Wij werken online, doelgericht, transparant en volledig meetbaar.